Busexcursie op Open Monumentendag 2018

Tijdens de Open Monumentendag, op zaterdag 8 september, rijdt om 10.00 uur en om 13.30 uur een excursiebus langs verschillende monumenten in de gemeente Geldermalsen. De gids is wethouder Niko Wiendels die tijdens de rit informatie geeft over de monumenten en andere wetenswaardigheden. Er wordt onderweg bij meerdere monumenten een stop gemaakt. Een keer wordt een uitgebreide rondleiding door het monument gegeven. Ook de route zelf, door het mooie landelijke gebied van de gemeente Geldermalsen, is zeker de moeite waard.De Vlinder

De route van 10.00 uur gaat via molen ‘De Vlinder’ in Deil, waar de molenaar vertelt over zijn molen, naar de kerk en het rechthuis in Gellicum. Hier zal de plaatselijk historicus u rondleiden door de kerk en is een bezichtiging van het rechthuis mogelijk. Op de terugweg drinken we een kopje koffie bij het monument Gasterij de Os en het Paard in Deil, ook een mooi monument.

De busexcursie van zaterdagmiddag om 13.30 uur gaat via Marienwaerdt naar het historisch centrum van Beesd, waar we de St. Pieterkerk bezoeken. Daarna rijden we naar de Boutensteijnse sluis in Rumpt. Waar we thee drinken in de tuin en het verhaal over dit monument te horen krijgen.

05_Rumpt_onb_Boutensteinse wetering_RT

Praktische punten

  • Deelname aan de busexcursie is gratis.
  • Reserveren is verplicht in verband met het beperkte aantal plaatsen.Dit kan vanaf donderdag 16 augustus bij de gemeente Geldermalsen. Telefonisch (0345-586627), aande balie van het gemeentehuis van Geldermalen of via e-mail SecretariaatRO@geldermalsen.nl
  • Tijdig reserveren wordt aanbevolen. Vol = vol.
  • In verband met het beperkte aantal plaatsen kan er per reservering maar voor één van de bustochten gereserveerd worden.
  • In verband met het beperkte aantal plaatsen kan er per reservering voor maximaal 4 personen gereserveerd worden.
  • Graag 10 minuten vooraf aanwezig zijn, zodat de bus op weg kan vertrekken.
  • Graag bij verhindering tijdig afmelden, zodat iemand anders uw plaats kan innemen.
  • Het start- en eindpunt van de bussen is op de parkeerplaats van het gemeentehuis Geldermalsen, Kuipershof 2 in Geldermalsen.
  • De excursies duren ongeveer 3 uur.
  • Voor koffie/thee wordt onderweg gezorgd.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.