Oktober: heren in het archief

Op deze foto’s uit de collectie van het Regionaal Archief Rivierenland stonden in oktober alleen heren. De eerste foto is gemaakt op de veemarkt in Geldermalsen. De middelste man werd door meerdere mensen herkend, onder andere door zijn eigen dochter. Het is veehandelaar Adriaan van Triest uit Rijswijk. Rechts naast hem Cobus Visser, ook uit Rijswijk, die altijd met de heer Van Triest meeging naar zulke gelegenheden.

FK1565

Deze groepsfoto met deftige heren is gemaakt bij het Polderhuis in Acquoy.

FK1567Het bleek dat de foto in spiegelbeeld stond. Het is het polderbestuur. De foto is gemaakt tussen 1922 en 1927. Ook hierop kregen we meerdere reacties, waaronder een uitgebreide mail van ‘historische veelweter’ Paul van Mook. Hij vertelde dat hierop stonden: van links naar rechts, trap omhoog: Huibert van Ochten, klepperman/nachtwaker; Matthijs de Jong, landbouwer; dhr. de Bruijn, landbouwer, Willem de Bruin; poldermachinist van het watergemaal; onbekende man; Toon van Weelie, landbouwer; Cees van Ackooy, landbouwer, poldermeester; Hendrik Verhaar, landbouwer; Quirinus/Krijn de Bruijn. Voor de trap staan: Willem van Leerdam, landbouwer; Jan van Leerdam, melkrijder; Peter van Leeuwen, landbouwer. De nachtwaker en de machinist behoorden niet tot het polderbestuur.

Bedankt voor alle reacties!

Eén gedachte over “Oktober: heren in het archief”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.