KunstFort Asperen

Op een pittoreske plek in Acquoy met een panoramisch uitzicht op de Linge, ligt KunstFort Asperen. Een monumentale plek waar kunst en cultuur in een prachtig landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie worden getoond. Een militair object als baken in het linielandschap, met als bijzonder icoon de glazen koepel op het dak.

Als laatste stap in een jarenlange restauratieperiode van het fort, werd de glazen koepel vorig jaar opgeleverd. Het is een prachtig kunstwerk over de lichtschacht van het fort dat de regen tegenhoudt, maar de vleermuizen binnenlaat als zij hun weg zoeken naar hun winterverblijf. De architecten van bureau SLA uit Amsterdam en de glastovenaars van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam werkten samen met honderden schoolkinderen en bewoners uit de buurt om het icoon te realiseren.

 

kunstfort asperenNu de glazen koepel er is, het KunstFort dertig jaar bestaat en de Diefdijklinie wordt opgeleverd, is het tijd voor een expositie over het fort, het omliggende rivierenlandschap en de renovaties. Verboden Kringen – te zien tot en met 25 september 2016 – vertelt in actueel en historisch tekst-, film- en beeldmateriaal over het fort, de waterlinie en de Diefdijk.

Inmiddels heeft de stichting KunstFort Asperen zichzelf opgeheven en haar activiteiten gestopt. De activiteiten zijn overgenomen door Fort bij Asperen. Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.