Het Nut in Beesd

In Het Nut in Beesd smelten verleden en heden samen tot een inspirerende plek. Ooit was hier een filiaal van de Nutsbank gevestigd. Tegenwoordig is Het Nut een locatie voor meetings, events en kookworkshops. Modern, maar met gevoel voor historie.

Op de gevel van Het Nut aan Voorstraat 42 in Beesd prijken de jaartallen 1862 en 1887. In 1862 werd hier door de landelijke vereniging Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen de Nutsbank opgericht. In 1887 werd de Nutsbank verbouwd tot Bewaarschool. Sinds een aantal jaar is Het Nut een evenementen- en vergaderlocatie met eigen kookstudio. Eigenaar Petra van der Perk exploiteert de locatie samen met Sylvia Baars: ,,Het Nut is een bruisende plek waar mensen samen komen voor onder andere vergaderingen, brainstorms en presentaties. Het pand is gerenoveerd met respect voor historie. Zo heeft de oude bankkluis een plek in het interieur. Opvallend is de gevelversiering van het pand, met de goudkleurige bladeren en bal. Ik zou graag in contact komen met iemand die ons meer zou kunnen vertellen over de betekenis van deze symbolen.” Wie een kijkje wil nemen in Het Nut, is van harte welkom tijdens Open Monumentendag. Voor die dag opent voor de deur een terras waar bezoekers een gratis kopje koffie, appelsap van eigen oogst en iets lekkers krijgen aangeboden.

Dit artikel is eerder verschenen in Nieuwsblad Geldermalsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.