Van villa tot zorgcentrum

In het hartje van Geldermalsen ligt zorgcentrum Ravestein. De naam van het zorgcentrum is afkomstig van een villa Klein Ravenstein aan de Lingedijk in Buurmalsen. Aan het eind van de oorlog werd een bejaardencentrum opgericht in deze villa. In 1963 verhuisde het bejaardencentrum naar Ds. R. Lomanlaan 13 in Geldermalsen, dat de naam Ravestein kreeg. Inmiddels is Ravestein alweer heel wat jaren gevestigd aan de andere kant van de Rijksstraatweg, op de Wieken.

14.jpg

One thought on “Van villa tot zorgcentrum”

  1. Ik weet nog dat mijn opa daar in dat huis Ravenstein zat. Wat me altijd is bijgebleven is dat alle mensen bij elkaar in een grote zaal zaten. Alle stoelen stonden tegen de muur. En wandelen in de boomgaard langs de Linge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.