Het oude gemeentehuis

Het schitterende herenhuis Bottesteyn, aan de rand van het centrum van Geldermalsen, is ruim 110 jaar oud. Veel Geldermalsenaren kennen het als het oude gemeentehuis, want dat werd het in 1947. Na de gemeentelijke herindeling in 1978 werd een nieuw gemeentehuis aan de Kuipershof in gebruik genomen. Bottesteyn werd toen een dependance.  Sinds de verkoop in 1995 is het gebouw, na grondige renovatie, in gebruik als particulier kantoorpand.

22. Bottesteyn

Eén gedachte over “Het oude gemeentehuis”

  1. ‘Huize Bottesteyn’ is begin 1900 gebouwd door Gosen Murman, duidelijk is te zien dat het huis hoger staat dan de weg. Het zand is afgegraven achter de pachtboerderij ‘Bottesteyn’, Molenweg 3 in Geldermalsen, deze boerderij is eerder gebouwd dan ‘Huize Bottesteyn’. Tijdens de graaf werkzaamheden zijn er Romeinse graven gevonden, de schatten uit deze graven liggen in het Rijksmuseum van oudheden te Leiden. Interessant is ook om te weten dat beide huizen gebouwd zijn op grond van de Riddermaligheid Bottesteyn. De familie heeft hier nog een akte van, opgetekend midden 1700.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.