Gluren naar de judolegende

In de tweede helft van de jaren zestig woonde de grootste Nederlandse judolegende in een van de dorpen van de huidige gemeente Geldermalsen. Olympisch kampioen Anton Geesink kocht namelijk nadat hij gestopt was met de wedstrijdsport een boerderij in Rumpt. Hij bemoeide zich weinig met de Rumptse bevolking en die liet hem ook netjes met rust. Maar de plaatselijke jeugd gluurde wél stiekem door de heg als hij in zijn tuin met gewichten aan het trainen was.

 

Eén gedachte over “Gluren naar de judolegende”

  1. Nooit geweten dat Anton in Rumpt heeft gewoond. Als geboren Utrechter kwam ik Anton regelmatig tegen bij de buurvrouw waar hij vaak op de koffie kwam. Spelletje handdrukken was dan favoriet. Als 10 jarig jochie was ik altijd sterker dan Anton, ( tuurlijk hoor ik u zeggen) maar zo was Anton. Ik woon nu bijna 16 jaar in Geldermalsen met veel plezier en blijkbaar hebben zowel Anton als ik hetzelfde gevoel over goed wonen gehad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.