Dansen bij Tante Hanna

Ieder Geldermalsens meisje dat in de tweede helft van de vorige eeuw wilde leren dansen, kwam terecht bij Hanna Mulder-Hulscher. ‘Tanta Hanna’ kwam kort na de oorlog samen met haar man, kunstschilder Piet Mulder, vanuit Amsterdam naar het landelijke Geldermalsen. Hier begon ze in 1951 haar dansgroepen en groeide ze uit tot een legende. Ruim 50 jaar gaf ze ballet, dansles en volksdansles in het dorp.

11. Hanna Mulder

One thought on “Dansen bij Tante Hanna”

 1. Ik ben Rein Mulder 1955 Amsterdam geboren en Tante Hanna en Oom Piet waren in moeilijk tijd mijn pleeg ouders en familie.Vind het erg leuk dat mijn Tante een plat vorm krijgt voor haar goedheid voor Geldermalsen en de jeugd. Reinjan en Els mijn neef en nicht waren de deur al uit, en ik kwam in Geldermalsen tot rust ging er ook naar school.
  Ze waren goed voor vele mensen in het dorp en hielp iedereen.
  Het dansen begon in Atelier en werd al gauw te klein. Mijn Nicht Els Mulder dansten ook, en kwam wel eens over uit Tiel om mee te dansen.
  Later kreeg mijn tante een grotere ruimte in het dorp, ik meen van de duivenclub.Een grote kantine ruimte kan ik mij heugen.Er was niet veel te doen in Geldermalsen dus ik ging als jongen ook mee. Was wel te bang om mee te dansen dat deed ik niet, de groep jonge vrouwen vonden het zo leuk, dat het elke week drukker werd. Ze trainde op gegeven moment voor jaar uitvoering, Tante Hanna was goed thuis in Joegoslavische dansen, en in dat land is ze ook wel geweest meen met vakanties met oom Piet . Alle provincies in dat land nam ze weer nieuwe dans vormen mee.
  De gemeente heeft geen idee wat zij allemaal deed voor Geldermalsen.
  Ze verdiend een standbeeld al zou ze dat zelf niet willen.
  Ben trots dat zulke mensen nog hebben bestaan in dorp waar echt geheel niks was.
  Het is een gemiste kans van de gemeente haar te bedanken voor vele jaren jeugdwerk ging nog erg professioneel ook.
  Maar haar dochter Els Mulder die ook dansten en hielp bij de hele jonge groepen mijn nicht leeft gelukkig nog.
  Reinjan mijn neef werd meester in recht en later Auteur in Amsterdam waar zijn hart lag.
  Kortom ik was jaloers op het warme gezin waar ik me zo thuis voelde.
  En ze zullen altijd een voorbeeld zijn, hoe liefde geven een schoon goed is, en het werd haar nooit te veel, maar werkte de hele week keihard met de jeugd kleding verzetten danspakjes.Was er soms net een buurthuis.

  Hoop dat vele jonge vrouwen die gedanst hebben bij Tante Hanna een stukje te schrijven over hun ervaring. Vrouw met gouden hart.
  Nogmaals de gemeente weet niet hoe rijk ze zijn geweest met familie Mulder Tuindorp 48, oom Piet Mulder verdienstelijk kunstschilder 1919-2001

  Rein Mulder Junior

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.